Programfüzet

A konferencia előtti hetekben közzé tesszük majd a programfüzetet, amely segítségével előre ki tudod választani a téged érdeklő programokat, előadásokat.

Hibrid rendszer 

A 2021-es IVK-t hibrid módon rendezzük meg. De mit is jelent ez? A vezetőképző összes előadását (Sufnikat, műhelyeket, igehirdetéseket) előre felvesszük, majd a képzés napjain, március 19-20- án élő streammel közvetítjük számotokra. Lesznek olyan részei a képzésnek, melyek teljesen élő kapcsolódást biztosítanak. Ilyenek lesznek a kerekasztal beszélgetések, ahol a beszélgetőpartnerek Zoom segítségével fognak rendelkezésetekre állni, hogy a beérkező kérdéseiteket megválaszolhassák. Valamint olyan műhelyeken is részt vehettek majd, ahol a műhelyvezető szintén ott lesz veletek ‘real time’, hogy a hallottak feldolgozása és a reflektálás megtörténhessen. És mitől lesz még ennél is hibridebb? A járvány helyzet alakulásának függvényében, szeretnénk olyan IVK Offline Pontokat létrehozni országszerte, ahol kisközösségekben találkozhattok, meghallgathattok, feldolgozhattok egy-egy előadást közösen. Terveink szerint lesz minimum 4 olyan nagy IVK Offline Pont, melyek közül egy közel esik hozzád, hogy az IVK regisztrációs csomagot és a meglepetéseket át tudd venni, de reméljük, hogy sok-sok kisebb Offline Pont is létrejöhet, ahol át tudjátok élni a kapcsolódás, az inspirálódás és egymás támogatásának élményét. 

IVK nagy
Offline Pontok

A jelentkezők földrajzi eloszlása alapján meghatározott négy-öt nagyobb város, ahova mindenki viszonylag könnyen el tud jutni, hogy ott a regisztrációs csomagot és az ajándékokat át tudja venni. Ezeket a helyszíneket az IVK szervezőcsapata jelöli ki, és a résztvevőket tájékoztatja, hogy melyik Pont van hozzájuk legközelebb.

IVK kis
Offline Pontok

Olyan gyülekezeti termek, templomok, közösségi terek, akár lakások, ahol az IVK résztvevők kiscsoportokban jelen tudnak lenni. Minden ilyen kis Offline Pontnak van egy helyszíni felelőse, aki koordinálja az oda érkezőket, felelősséget vállal a közvetítésért és a hangulatért. A kis Offline Pontok alapvetően alulról szerveződnek, de a szervező csapat minden segítséget megad a megfelelő helyszínek kialakításához.

A program struktúrája

A program felépítése, az előadások műfaja hasonlít az előző évekéhez, csak egy kicsit onlineosítottuk nektek idén. A képzésen lesz három főelőadás, péntek este, szombat reggel és szombat este. A főelőadások között pedig mindig választhattok három műfaj közül (ezek mindig egymással párhuzamosan mennek): 

  • Sufni Talk– a képzés napjain a 20 perces gondolatébresztő előadások folyamatosan elérhetőek lesznek 
  • Műhely– egy idősávban két műhely közül is választhatsz majd annak  megfelelően hogy melyik érdekel jobban, ezek másfél órás, interaktívabb előadások a műhelyvezető jelenlétében
  • Kerekasztal beszélgetés– teljesen élő, a beszélgetőpartnerek egy izgalmas témában cserélnek gondolatokat, ti pedig feltehetitek nekik kérdéseiteket. 

Ezeken kívül a másfél nap során lehetőségetek lesz online egyéni mentori beszélgetéskre jelentkezni, valamint megtekinthetitek az Online Expot, ahol ifjúsági szervezetek bemutatkozóival, meglepetéseivel és programajánlóival találkozhattok. 

Műhely

A műhelyek 90 perces interaktív előadások, amelyekben a frontális részek mellett sok lehetőség van kérdezni, közösen gondolkodni, elmélyülni a hallottakban. Idén nem sávok szerint rendeztük a műhelyeket, de figyeltünk arra, hogy mind a kezdőbb mind a haladóbb ifi munkások megtalálhassák a számukra megfelelőt. A képzés alatti idősávokban mindig két műhely közül választhatsz, melyek különböző, az ifimunkát érintő aktuális és örökérvényű témákat járnak körül.

Sufni

A képzés mindkét napján saját sávot kaptak az olyan 20 perces előadások, amelyek különböző izgalmas területeken adnak majd inspiráló gondolatokat. Ha úgy érzed, hogy a 90 perces műhelyek helyett valami könnyedebbre vágysz, vagy olyan típusú ember vagy, aki szereti a sokszínűséget, akkor itt a helyed. A Sufni Talkok egyetlen gondolatot mélyítenek el, közben pedig formálják a szemléletmódodat és új megközelítéseket adnak egy-egy kérdésben.

Kerekasztal

Ez a kategória egy új színfolt az Ifivezető Képzés palettáján. Annak érdekében, hogy bizonyos témákkal kapcsolatban többféle vélemény elhangozhasson, kerekasztal beszélgetéseket szerveztünk. Ha úgy érzed, örömmel hallgatnál beszélgetéseket izgalmas témákról vagy éppen tele vagy kérdésekkel és alig várod, hogy feltehesd őket, akkor mindenképpen gyere!

Főelőadás

A főelőadás során lesz dicsőítés, bizonyságtétel, meglepetés ajándék-leleplezések, és természetesen előadás. Viszont ezeken az alkalmakon nem a szakmai fogások kerülnek a középpontba, hanem a legfontosabb: a lelki megújulás. Az evangélium szólal meg ezeken az előadásokon és az a vágyunk, hogy mindannyian közelebb kerüljünk Jézushoz a bizonyságtételek, dicsőítések és az igehirdetések által. Ugyanis hiába készülünk fel és vértezzük fel magunkat rengeteg ismerettel, ha mi magunk nem újulunk meg a Jézussal való kapcsolatunkban. 

Mentorálás

A képzésen lehetőséged van arra, hogy feltehesd személyes kérdéseidet. Amennyiben úgy érzed, valamiben elakadtál vagy segítségre van szükséged, akkor ne habozz, beszélgess egy mentorral! A mentorok 45 perces beszélgetés keretében fognak személyes segítséget nyújtani neked.  Fontos, hogy tudd, a mentorok minden beszélgetést szigorúan bizalmasan kezelnek. Mentori beszélgetésre előzeletes feliratkozás során tudsz majd jelentkezni, erről információt a képzést megelőző héten küldünk nektek. 

Expo

Mindig jó megélni annak az örömét, hogy nem vagyunk egyedül az ifjúsági misszióban, de még jobb, amikor ráébredünk, milyen sokan vannak azok, akikkel összefogva meggazdagodhat a szolgálatunk. Ha te is szeretnéd átélni mindezt, látogass el az expora, ahol megismerkedhetsz különböző ifjúsági missziós szervezetek munkájával és segédanyagaival!